English (United Kingdom)

Nyhamns Såg & Båtbyggeri tillhandahåller specialsågat virke i stora dimensioner och för en mängd olika ändamål. I vår horisontella ramsåg kan vi såga 25 meter långa stockar med en diameter på 180 centimeter, vilket innebär att vi kan leverera okantade brädor som mäter 130 centimeter i bredd. Den långsamma, regelbundna matningen ger de färdiga plankorna en antikvarisk, ramsågad yta som till exempel skänker karaktär åt klädselbrädor på gamla hus.

Vi säljer skeppstimmer, byggnadsvirke och allehanda möbel- och snickerivirke. En stor del av virket kvarterssågas, vilket ger stående årsringar och en oslagbar styrka. På beställning kan vi även erbjuda FSC-märkt tropiskt trä från ekologiskt uthålligt skogsbruk.

För att säkerställa våra högt ställda kvalitetskrav ser vi ut virket själva och allt barrträ avverkas och sågas på vintern. Då är fukthalten i virket som lägst och faran för angrepp av blånadssvamp minskar betydligt. Efter uppsågning lufttorkas allt virke för att minimera risken för sprickor och förhindra att brädorna slår sig.